Nazad na početnu

Toskanska juha Acquacotta

Ova tradicionalna toskanska juha poslužuje se uz jaje.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 nasjeckana celera
  • 2 nasjeckane mrkve
  • 1 sitno nasjeckani luk
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • 2 žličice majčine dušice
  • 50g sušenih vrganja
  • 225 g nasjeckane rajčice
  • 850ml pilećeg temeljca
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 3 kriške usitnjenog prepečenog kruha
  • 6 poširanih jaja

Priprema

Priprema

Na maslinovom ulju 10 do 15 minuta dinstajte celer, mrkvu, luk, češnjak i majčinu dušicu.

U međuvremenu, potopite vrganje u toplu vodu na 15 minuta da omekšaju. Ocijedite gljive i grubo ih nasjeckajte. Dodajte u pirjano povrće zajedno s tekućinom u kojoj su se namakale i kuhajte 5 minuta.

Umiješajte rajčice i kuhajte oko 10 minuta, a zatim dodajte temeljac i pustite da kuha. Dodajte peršin i malo začina, i umiješajte prepečeni kruh. Podijelite juhu u tanjure i u svaku ubacite poširano jaje.

Energetska vrijednost

239