Tortilje sa špinatom, gljivama i maslinovim uljem

Brz i lagan topli obrok!

Tortilje sa špinatom, gljivama i maslinovim uljem

00:30

Sastojci:

Priprema

U većoj tavi rastopite 2 žlice maslaca. Dodajte špinat i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte sol i papar, dobro promiješajte, izvadite iz tave i pustite da stoji sa strane.

U istoj tavi rastopite preostale 2 žlice maslaca i dodajte gljive. Pržite dok lagano ne porumene i sva tekućina ne ispari. Dodajte sol i papar, dobro promiješajte i uklonite s vatre.

U drugu tavu stavite samo kap ulja i kada zagrije stavite tortilju. Dodajte pola pripremljenog špinata i ravnomjerno raspodijelite.

Dodajte preostale sastojke, posolite i popaprite te pokrijte s drugom tortiljom i lagano pritisnite. Pecite s obje strane dok tortilja ne poprimi zlatno smeđu boju. Ponovite postupak s ostatkom namirnica.

Ostali recepti

Tartar od tune
Slatki kruh od aronije
Sok od limuna, limete i lavande
Tofu s gljivama i graškom
Smoothie od jagoda i kokosa
Antioksidativna limunada
Rižoto sa špinatom i gljivama
Tost s mozzarellom i grožđicama
© 2025 Zdravi recepti