Nazad na početnu

Torta s limunom

Zdrav i osvježavajući desert

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • Tijesto

  • 1i ½ jušna žlica agavinog sirupa
  • 4 jušne žlice biomargarina
  • ¼ šalice brašna tip 850
  • ¾ šalice sitnihzobenih pahuljica
  • 4 jušne žlice mljevenih badema
  • prstohvatsoli
  • ½ čajne žlice praha vanilije
  • Nadjev

  • 700 g tofua (tvrdog)
  • sok i naribana korica 2limuna
  • sok i naribana korica 2 naranče
  • 2/3šalice agavinog sirupa
  • 1/3 šalice suncokretovog ulja (hladno prešano za prženje)
  • 1 čajnažlica vanilije u prahu
  • prstohvat soli
  • 3 jušnežlice aru praha
  • listići badema za ukras

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Za biskvit izmiksajte agavin sirup i margarin.
  3. Pomiješajte sa svim drugim sastojcima za tijesto i stavite na nauljeni kalup za tortu (promjera 20 cm).
  4. Izmiksajte sve sastojke za nadjev u glatku smjesu pa rasporedite na tijesto.
  5. Pecite 30 minuta da lagano potamni.
  6. Pet minuta prije kraja pečenja pospite listićima badema.
  7. Ostavite da se ohladi pa poslužite.