Nazad na početnu
Sastojci
- 1i ½ jušna žlica agavinog sirupa
- 4 jušne žlice biomargarina
- ¼ šalice brašna tip 850
- ¾ šalice sitnihzobenih pahuljica
- 4 jušne žlice mljevenih badema
- prstohvatsoli
- ½ čajne žlice praha vanilije
-
Nadjev
- 700 g tofua (tvrdog)
- sok i naribana korica 2limuna
- sok i naribana korica 2 naranče
- 2/3šalice agavinog sirupa
- 1/3 šalice suncokretovog ulja (hladno prešano za prženje)
- 1 čajnažlica vanilije u prahu
- prstohvat soli
- 3 jušnežlice aru praha
- listići badema za ukras
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Za biskvit izmiksajte agavin sirup i margarin.
- Pomiješajte sa svim drugim sastojcima za tijesto i stavite na nauljeni kalup za tortu (promjera 20 cm).
- Izmiksajte sve sastojke za nadjev u glatku smjesu pa rasporedite na tijesto.
- Pecite 30 minuta da lagano potamni.
- Pet minuta prije kraja pečenja pospite listićima badema.
- Ostavite da se ohladi pa poslužite.