Torta s kikiriki maslacem

Fina torta s kremom od kikiriki maslaca i čokoladnom glazurom.

Torta s kikiriki maslacem

02:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Miksajte maslac s maslacem od kikirikija i šećerom 3 do 4 minute. Postupno dodajte jaja i ekstrakt vanilije. Kada se sve dobro izmiješa, počnite postupno dodavati brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu naizmjence s mlaćenicom. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Stavite smjesu u nauljen i namašćen lim za pečenje i pecite oko 40 minuta. Neka se kolač ohladi u potpunosti.

Krema s kikiriki maslacem

Miksajte kikiriki maslac i sir oko 3 minute. Dodajte maslac i med. Miksajte dok ne postane kremasto.

Izrežite kolač u tri sloja i na svaki sloj namažite kremu, i na vrh torte.

Glazura od čokolade

Rastopite čokoladu i maslac. Prelijte preko torte.

Ostali recepti

Jednostavan zeleni smoothie
Smoothie od špinata, jagoda i banane
Havajske kokice
Juha od brokule i celera
Smoothie od borovnica, banane i avokada
Jagode na jastuku
Tortilje punjene šampinjonima i đumbirom
Čaj od jabuke
© 2025 Zdravi recepti