Torta s jagodama i sladoledom

Sladoled ostavite barem 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Torta s jagodama i sladoledom

01:00

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu namazati maslacem i pobrašniti. Pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Mikserom umutiti maslac i šećer. Dodati jaja (jedno po jedno) i vaniliju. Naizmjence dodavati mješavinu brašna u tri dijela i mlaćenicu u dva, s time da miješanje počnete i završite mješavinom brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup. Pecite 30 do 40 minuta. Neka se 15 minuta hladi u kalupu zatim okrenite tortu na stalak, i neka se potpuno ohladi. Koristeći oštar nož prepolovite tortu vodoravno.

Dok se torta hladi, pomiješajte nasjeckane jagode i džem. Sladoledom namažite polovicu biskvita. Jagode i džem stavite na sladoled. Poklopite biskvitom.

Preostalim sladoledom premažite cijelu tortu. Zamrznite na barem 6 sati. Neka torta odstoji barem 15 minuta na sobnoj temperaturi prije rezanja.

Ostali recepti

Varivo od govedine, kelja i biljnih začina
Napitak od rajčice i citrusa
Kruščić od špinata i feta sira
Pileća prsa s limunom, limetom i grejpom
Losos u glazuri od smeđeg šećera i oraha
Tofu u umaku od sezama
Tjestenina s puretinom i feta sirom
Kolač od naranče
© 2025 Zdravi recepti