Torta od trešanja i badema

Domaća torta od trešanja bez glutena.

Torta od trešanja i badema

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 23 cm.

Pomiješajte trešnje i 50g palente.

Maslac i šećer dobro izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte. Dodajte preostalu palentu, bademe, prašak za pecivo, jogurt, sok od naranče i trešnje s palentom. Dobro izmiješajte i pecite 45 minuta.

U međuvremenu, napravite sirup. Kuhajte sok od naranče i šećer dok se šećer ne otopi. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i prelijte sirupom. Ostavite da se hladi.

Višnje i šećer u prahu dobro izmiješajte u blenderu. Premažite ohlađen kolač i poslužite.

Ostali recepti

Kokos palačinke
Smoothie od lubenice i ananasa
Domaći jabučni ocat
Juha od cikle i crnog kima
Azijska brokula
Čokoladni muffini sa čokoladnom glazurom
Brz i sladak keto doručak
Ljuti gulaš od jaretine
© 2025 Zdravi recepti