Torta od trešanja

Savršena poslastica!

Torta od trešanja

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 23cm.

Izdvojite i pomiješajte 50g mljevenih badema i 50g šećera. Preostali šećer miksajte s maslacem dok ne dobijete pahuljastu smjesu, a zatim dodajte jedno po jedno jaje, pazeći da se u potpunosti uklope u smjesu prije dodavanja sljedećeg.

Pomiješajte preostale suhe sastojke i dodajte smjesi s maslacem. Sve dobro izmiješajte.

Polovicu tijesta stavite u pripremljen kalup za pečenje. Na vrh poslažite pola trešanja. Pažljivo stavite preostalo tijesto i na vrh stavite trešnje. Smjesu mljevenih badema i šećera pospite preko trešanja.

Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 15 minuta, a zatim izvadite iz kalupa za pečenje.

Ostali recepti

Kremasti jesenski rižoto
Punjena Focaccia po receptu Jamieja Olivera
Kremšnite
Štapići od mrkve
Kolač od naranče sa slatkom glazurom
Kukuruzni kruh s limunom i timijanom
Sok za bolji rad probave
Lasagne od tikvica s morskim plodovima
© 2025 Zdravi recepti