Torta od limuna i palente

Ukusna torta bez glutena.

Torta od limuna i palente

01:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 23 cm.

Stavite limune u posudu za kuhanje i prelijte ih hladnom vodom. Kada prokuhaju, ocijedite, prelijte hladnom vodom i kuhajte 1 sat dok ne omekšaju. Kada se ohladi, prepolovite ih, izvadite sredinu i izmiješajte u blenderu.

Dodajte sve ostale sastojke i dobro izmiješajte. Pecite oko 45 minuta.

Dok se kolač peče, napravite glazuru. Kad je kolač gotov, ostavite da se malo ohladi. Dok je još topao, prelijte ga glazurom i ostavite da se potpuno ohladi.

Ostali recepti

Kuglof od čokolade
Smoothie od banane i kikiriki maslaca
Salata od marelica i raženog kruha
Juha od repe i jabuka
Topla peciva s grožđicama
Kolač s jabukama s glazurom za dijabetičare
Zimski smoothie
Smoothie od banane i dinje
© 2025 Zdravi recepti