Torta od limuna bez dodanog šećera

Svim ljubiteljima limuna i njegove kiselkaste arome, a i onima koji će to tek postati, donosimo jednostavan recept kojim mogu osvježiti svoje nepce u ovo toplo zimsko razdoblje.

Torta od limuna bez dodanog šećera Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

  1. Istucite jaja u zdjeli. Dodajte Steviju, koricu limuna, vodu, ulje i istucite uz postepeno dodavanje brašna i vanilin šećera, po želji.
  2. Tijesto izlijete u kalup za pečenje koji ste prethodno namastili maslacem/margarinom i posuli brašnom te pecite 40 min na 180ﹾC. Pustite da se ohladi, a potom prerežite po sredini.
  3. U tavu stavite sok od naranče i limuna (sok od naranče ublažit će kiselost limuna). Dodajte 2 žlice šećera, 2 žlice brašna i zagrijavajte uz stalno miješanje. Kada se krema zgusne, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  4. Namažite kremu na obje polovice biskvita, a potom ih spojite. Za dekoraciju možete koristiti sito ili šablonu za posipavanje šećera u prahu ili krasite po želji.

Savjet:

Za one odvažne (i one koji možda nisu ljubitelji ovakvih suhih biskvit-torti) za dekoraciju možete koristiti i šlag u koji se stavi nekoliko kapljica limuna kako bi i vanjski „omotač“ dobio kiselkasti štih.

Ostali recepti

Smoothie od jabuke i jogurta
Torta od badema i ribizla
Pureća prsa u umaku od naranče i meda
Salata od rajčice, špinata i grožđica
Pečena jaja s dimljenim lososom
Sok za zdravu krv i čišćenje organizma
Losos s parmezanom
Brzi ručak s tunom, tjesteninom i jajima
© 2025 Zdravi recepti