Torta od klementina

Ukusan desert bez glutena.

Torta od klementina

03:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.

Uronite klementine u lonac vode i kuhajte ih 2 sata. Neka se lagano pirjaju.

Izvadite ih iz vode i ostavite da se malo ohlade.

Izrežite klementine na pola po sredini (ne po dužini) i izvadite sjemenke. Stavite ih u blender zajedno s korom i dobro izmiješajte.

U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, a zatim dodajte vanilin šećer, jaja i pire od klementina. Sve dobro izmiješajte, a smjesu ulijte u kalup za pečenje.

Pecite 1 sat. Izvadite is pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Tortu držite u hladnjaku do posluživanja.

Ostali recepti

Mekani kruščići od jaja i sira
Smoothie od banane, kakaa i zobenih pahuljica
Palačinke s preljevom od naranče
Sladoled od čokolade i oraščića
Smoothie od borovnica i lavande
Pileće pljeskavice s đumbirom
Kruške s umakom od jagoda
Kolačići od brusnice i čokolade
© 2025 Zdravi recepti