Nazad na početnu

Torta od jagoda i čokolade

Torta za koju možete koristiti voće po izboru.

05:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 150g brašna
  • 100g + 35g omekšanog maslaca
  • 1 žlica kakaa
  • 100g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 200g jagoda
  • 375g nasjeckane čokolade (70% kakaa)
  • 225ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice nasjeckanih pistacija

Priprema

Priprema

Dodajte sol i polovicu brašna u 100 g maslaca. Dobro izmiješajte. Dodajte ostatak brašna, kakao u prahu i šećeru prahu. Smjesu izmiješajte rukama. Jaje lagano istucite vilicom i umiješajte u tijesto. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 2 sata.

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 24cm. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i razvaljajte tanko tijesto. Stavite tijesto u lim za pečenje, prekrijte folijom i pecite 15 minuta. Nakon toga, skinite foliju i pecite još 5 minuta. Pustite da se tijesto u potpunosti ohladi.

Kada se tijesto ohladi prelijte ga sa 75g rastopljene čokolade.

Prokuhajte slatko vrhnje i umiješajte med. Dodajte preostalu čokoladu i miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Sada dodajte 35g maslaca i dobro izmiješajte. Ulijte kremu izravno na kolač i zagladite površinu. Pažljivo stavite jagode, pospite pistacijama i ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 2 sata.