Torta od datulja i đumbira

Ukusan i sočan sa daškom đumbira!

Torta od datulja i đumbira

01:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite kalup za pečenje promjera 20cm i obložite ga papirom za pečenje. Datulje stavite u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Zagrijte maslac dok se ne otopi i umiješajte šećer. Ostavite da se malo ohladi.

Izmiješajte jaja, đumbir i limun. Ocijedite datulje i nasjeckajte ih. Dodajte ih u smjesu i dobro izmiješajte. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i jabuke. Stavite u kalup za pečenje i pecite oko 1 sat i 15 minuta.

Istopite bijelu čokoladu i prelijte preko torte.

Energetska vrijednost:

375

Ostali recepti

Smoothie od ananasa i avokada
Kolačići od kikirikija
Pileća prsa s limunom, limetom i grejpom
Meksička salata od graha
Blagdanski kolač
Francuski kroasani
Zdrave proteinske pločice
Zasitna salata s pečenom ciklom i tahinijem
© 2025 Zdravi recepti