Nazad na početnu
Sastojci
- 100g omekšanog maslaca
- 220g šećera
- 2 velika jaja
- sok od 1 naranče pomiješan s 250ml punomasnog mlijeka i 1 žlicom jabučnog octa
- kora od 1 naranče
- 100g rastopljene tamne čokolade
- 15g kakaa
- 300g brašna
- 1 prašak za pecivo
- ½ žličice soda bikarbone
Čokoladna glazura
- 350g tamne čokolade
- 100g maslaca
- 200ml kiselog vrhnja
- 2 žlice likera od naranče
- kora od 1 naranče
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Miksajte maslac i šećer 1 minutu, zatim dodajte ostatak sastojaka sljedećim redoslijedom, miksajući 1 minutu između svakog sastojka: jaja, smjesa sa sokom od naranče i narančina kora. Zatim dodajte rastopljenu čokoladu, kakao, brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro izmiješajte.
- Namastite i pobrašnite dva kalupa za tortu. Smjesu izlijte u kalupe i pecite oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim pripremite glazuru.
- Čokoladu i maslac zajedno rastopite na laganoj vatri. Umiješajte kiselo vrhnje i liker od naranče. Kremom namažite jedan biskvit i na njega stavite drugi. Namažite tortu sa svih strana.