Nazad na početnu

Torta od čokolade i naranče

Neodoljiva kombinacija čokolade i naranče!

01:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 100g omekšanog maslaca
  • 220g šećera
  • 2 velika jaja
  • sok od 1 naranče pomiješan s 250ml punomasnog mlijeka i 1 žlicom jabučnog octa
  • kora od 1 naranče
  • 100g rastopljene tamne čokolade
  • 15g kakaa
  • 300g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ žličice soda bikarbone

    Čokoladna glazura
  • 350g tamne čokolade
  • 100g maslaca
  • 200ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice likera od naranče
  • kora od 1 naranče

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Miksajte maslac i šećer 1 minutu, zatim dodajte ostatak sastojaka sljedećim redoslijedom, miksajući 1 minutu između svakog sastojka: jaja, smjesa sa sokom od naranče i narančina kora. Zatim dodajte rastopljenu čokoladu, kakao, brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro izmiješajte.
  3. Namastite i pobrašnite dva kalupa za tortu. Smjesu izlijte u kalupe i pecite oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim pripremite glazuru.
  4. Čokoladu i maslac zajedno rastopite na laganoj vatri. Umiješajte kiselo vrhnje i liker od naranče. Kremom namažite jedan biskvit i na njega stavite drugi. Namažite tortu sa svih strana.