sok od 1 naranče pomiješan s 250ml punomasnog mlijeka i 1 žlicom jabučnog octa
kora od 1 naranče
100g rastopljene tamne čokolade
15g kakaa
300g brašna
1 prašak za pecivo
½ žličice soda bikarbone
Čokoladna glazura
350g tamne čokolade
100g maslaca
200ml kiselog vrhnja
2 žlice likera od naranče
kora od 1 naranče
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Miksajte maslac i šećer 1 minutu, zatim dodajte ostatak sastojaka sljedećim redoslijedom, miksajući 1 minutu između svakog sastojka: jaja, smjesa sa sokom od naranče i narančina kora. Zatim dodajte rastopljenu čokoladu, kakao, brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro izmiješajte.
Namastite i pobrašnite dva kalupa za tortu. Smjesu izlijte u kalupe i pecite oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim pripremite glazuru.
Čokoladu i maslac zajedno rastopite na laganoj vatri. Umiješajte kiselo vrhnje i liker od naranče. Kremom namažite jedan biskvit i na njega stavite drugi. Namažite tortu sa svih strana.