Torta od čokolade i lješnjaka

Torta koja ne sadrži brašno.

Torta od čokolade i lješnjaka

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.

Rastopite maslac i čokoladu na laganoj vatri.

Pomiješajte mljevene lješnjake, kakao i šećer.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i dodajte 6 žumanjaka u smjesu maslaca i čokolade. Dobro izmiješajte.  

Miksajte 3 od bjelanjka s vanilin šećerom dok ne dobijete čvrst snijeg. Dodajte ih u smjesu s čokoladom umiješajte suhe sastojke.

Stavite smjesu u lim za pečenje i pecite oko 45 minuta.

Ostali recepti

Čokoladna torta od tikvica
Salata od quinoe i tikvica
Lazanje od povrća
Božićni čokoladni cheesecake
Domaći džem od jagoda
Piletina na žaru s limetom
Njoke ili valjušci
Kajgana s avokadom
© 2025 Zdravi recepti