Umjesto badema možete staviti lješnjake.
Sastojci:
Prethodno zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite kalup za tortu.
Mikserom istucite maslac, šećer i koricu naranče. Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog izmiksajte smjesu. Umiješajte kiselo vrhnje. Dodajte brašno i dobro promiješajte. Dodajte mljevene bademe i 2 žlice soka od naranče. Dobro izmiješajte.
Smjesu stavite u kalup i pecite sat i 15 minuta. Ostavite u kalupu oko 5 minuta zatim izvadite van i potpuno ohladite.
Glazura
Istucite krem sir i narančinu koricu. Dodajte šećer u prahu i tucite na laganoj brzini dok se sastojci ne izmiješaju.
Izrežite kolač na pola. Trećinu glazure razmažite preko polovice biskvita. Ostatak glazure razmažite na vrh torte. Pospite prženim bademima. Poslužite.