Nazad na početnu
Sastojci
- 2 žlice pirea od bundeve ili ekstrakta bundeve
- 1 l nezaslađenog bademovog mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 250 ml vrhnja za šlag (biljno)
- 100 g vrhnja za kavu
- 1 bijela čokolada
- 2 žličice cimeta (1 za ukrašavanje)
- 20-ak gumenih bombona (po želji)
Priprema
Priprema
- Na vatri zagrijte bademovo mlijeko, dodajte ekstrakt vanilije, 1 žličicu cimeta, pire od bundeve (ili ekstrakt) i ostavite da se lagano kuha.
- Zatim dodajte vrhnje za kavu, nasjeckanu bijelu čokoladu i gumene bombone (ako ih koristite). Kuhajte dok se sve ne rastopi.
- Ako želite koristiti vrhnje za šlag kao gornji dio, odvojite 75 ml u posebnu čašu. Kad se svi sastojci na vatri sjedine, dodajte vrhnje za šlag i dobro izmiješajte.
- Gotovi napitak premjestite u staklene šalice, najprije stavite dio s bundevom, zatim utučeno vrhnje za šlag i na kraju pospite cimetom za dekoraciju. Isto tako, možete ukrasiti i s bombonima, bademima, šarenim slamkama ili po želji.
