Nazad na početnu

Topli napitak s bundevom i bijelom čokoladom

Listopad je već na polovini, a još uvijek nas prati toplo vrijeme. No, dobro je ponekad spremiti recepte za hladne dane, da nas zima ne iznenadi, a jedan od njih je i ovaj preukusni napitak s bundevom i cimetom koji će vas ugrijati čim temperature padnu.

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice pirea od bundeve ili ekstrakta bundeve
  • 1 l nezaslađenog bademovog mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 250 ml vrhnja za šlag (biljno)
  • 100 g vrhnja za kavu
  • 1 bijela čokolada
  • 2 žličice cimeta (1 za ukrašavanje)
  • 20-ak gumenih bombona (po želji)

Priprema

Priprema

  1. Na vatri zagrijte bademovo mlijeko, dodajte ekstrakt vanilije, 1 žličicu cimeta, pire od bundeve (ili ekstrakt) i ostavite da se lagano kuha.
  2. Zatim dodajte vrhnje za kavu, nasjeckanu bijelu čokoladu i gumene bombone (ako ih koristite). Kuhajte dok se sve ne rastopi.
  3. Ako želite koristiti vrhnje za šlag kao gornji dio, odvojite 75 ml u posebnu čašu. Kad se svi sastojci na vatri sjedine, dodajte vrhnje za šlag i dobro izmiješajte.
  4. Gotovi napitak premjestite u staklene šalice, najprije stavite dio s bundevom, zatim utučeno vrhnje za šlag i na kraju pospite cimetom za dekoraciju. Isto tako, možete ukrasiti i s bombonima, bademima, šarenim slamkama ili po želji.