Nazad na početnu

Topla salata od kelja i krumpira

Odličan prilog svakom jelu.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 mlada krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica kelja
  • sol
  • papar
  • 250ml kiselog vrhnja
  • 120ml vode
  • sok od 1 limuna
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Nasjeckajte krumpire, posolite, popaprite i pouljite. Pecite ih oko 30 minuta.

Dok se krumpir peče nasjeckajte kelj. Kada se krumpir ispeče, izvadite ga iz pećnice i u lim za pečenje dodajte kelj. Dobro promiješajte.

Pomiješajte kiselo vrhnje, vodu i jabučni ocat. Prelijte preko krumpira i kelja, dobro promiješajte i poslužite odmah.