Potpuno drugačija i neodoljivo ukusna!
Sastojci:
Miješajte brašno i maslac dok ne dobijete fine mrvice. Umiješajte mljevene bademe i šećer. Umutite žumanjak i vodu, i dodajte u suhe sastojke. Miješajte dok ne dobijete mekano tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 20 minuta.
U međuvremenu, napravite preljev. Pomiješajte brašno, maslac, šećer i nasjeckane bademe.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i stavite do rubova u lim za pečenje. Odrežite višak tijesta i ostavite da odstoji 15 minuta.
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Stavite naribane i ocijeđene jabuke na tijesto i pospite grožđicama. Pokrijte jabuke preljevom i lagano pritisnite. Pecite 30 minuta.
Pospite šećerom u prahu i poslužite toplo.