Savršena topla peciva idealna za doručak.
Sastojci:
Zagrijte mlijeko i dodajte maslac. Ostavite da se ohladi do sobne temperature. Stavite brašno, sol, šećer i kvasac u zdjelu. Ulijte mlijeko i dodajte jaje i ulje. Dobro izmiješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto.
Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom oko 1 sat.
U tijesto dodajte grožđice, narančinu koricu, jabuke i cimet. Dobro izmiješajte tijesto. Ostavite da se opet diže 1 sat.
Tijesto podijelite na 15 peciva. Poslažite peciva na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 220°C. Pecite peciva 20 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Lagano zagrijte džem od marelica i premažite još topla peciva.