Nazad na početnu

Topla Haloumi salata (Dijeta Jona Gabriela)

Ova topla salata funkcionira kao glavno jelo ili kao predjelo.  

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • jedan komad srednje veličine haloumi sira
  • jedna žlica maslinovog ulja
  • 12 komada šparoga, podrezanih i raspolovljenih
  • nasjeckani peršin, origano, metvica
  • jedan limun, narezan na kriške
  • crni papar
  • pomiješani listovi salate, krastavac, avokado, crvena paprika, rajčica, klice
  • Opcije
  • pola mjerice cherry rajčica, stavite u tavu za pečenje nakon što ste skuhali haloumi, zagrijte i stavite u salatu
  • svježe ubrane sjemenke lana, dodajte nakon kuhanja
  • kuhani komadi piletine

Priprema

Priprema

Miješajući popržite šparoge dvije minuta, ali neka ostanu mekane. Maknite šparoge sa štednjaka i držite na toplom.

Dodajte malo maslinovog ulja u tavu i kuhajte haloumi na srednjoj jačini, 1 minutu svaku stranu.

Dodajte malo crnog papra i istisnite limun. Trebali bi biti lagano smeđe i mekano u sredini.

Poslužite na salati i dodajte ekstra maslinovog ulja i mrvicu crnog papra, i malo svježih začina. Poprskajte salatu sa lanenim sjemenkama prije nego što stavite haloumi. Servirajte s kriškama limuna.