Tofu s gljivama i graškom

Slasni tofu za 4 osobe.

Tofu s gljivama i graškom

00:30

Sastojci:

Priprema

Stavite gljive u veliku zdjelu. Nasipajte dovoljno vode koja ključa da pokrije gljive i ostavite neka odstoji oko 10 minuta.

U međuvremenu narežite tofu na kockice veličine zalogaja. Stavite kukuruzno brašno u veliku zdjelu. Dodajte tofu kockice i zamiješajte ih u kukuruzno brašno dok se ne oblože ravnomjerno.

Zagrijte dovoljno ulja za duboko prženje u velikom zagrijanom woku. Dodajte kocke tofua. Pržite u serijama, tako da duboko pržite na 2 do 3 minute dok ne budu zlatni i hrskavi. Uklonite tofu i ocijedite ga na kuhinjskom papiru.

Ocijedite sve, osim 2 žlice ulja iz woka. Dodajte češnjak, đumbir i gljive te pržite miješajući na 2-3 minute.

Vratite tofu u wok i dodajte grašak.

Zagrijte na minutu i poslužite vruće.

Ostali recepti

Losos s javorovim sirupom i sojom
Svinjski kotleti u marinadi od limuna i ružmarina
Napitak koji čisti pluća
Čokoladni poljupci
Rižoto s gljivama i rajčicom
Tjestenina s kremastim umakom od ricotte i špinata
Napitak za skidanje trbuha!
Čokoladni humus za prste polizati
© 2025 Zdravi recepti