Nazad na početnu

Tofu s gljivama i graškom

Slasni tofu za 4 osobe.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 50 g šampinjona
  • 450 g čvrstog tofua
  • 25 g kukuruznog brašna
  • biljno ulje za duboko prženje
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 2.5 cm svježeg korijena đumbira, naribanog
  • 100 g svježeg graška

Priprema

Priprema

Stavite gljive u veliku zdjelu. Nasipajte dovoljno vode koja ključa da pokrije gljive i ostavite neka odstoji oko 10 minuta.

U međuvremenu narežite tofu na kockice veličine zalogaja. Stavite kukuruzno brašno u veliku zdjelu. Dodajte tofu kockice i zamiješajte ih u kukuruzno brašno dok se ne oblože ravnomjerno.

Zagrijte dovoljno ulja za duboko prženje u velikom zagrijanom woku. Dodajte kocke tofua. Pržite u serijama, tako da duboko pržite na 2 do 3 minute dok ne budu zlatni i hrskavi. Uklonite tofu i ocijedite ga na kuhinjskom papiru.

Ocijedite sve, osim 2 žlice ulja iz woka. Dodajte češnjak, đumbir i gljive te pržite miješajući na 2-3 minute.

Vratite tofu u wok i dodajte grašak.

Zagrijte na minutu i poslužite vruće.