Slasni tofu za 4 osobe.
Sastojci:
Stavite gljive u veliku zdjelu. Nasipajte dovoljno vode koja ključa da pokrije gljive i ostavite neka odstoji oko 10 minuta.
U međuvremenu narežite tofu na kockice veličine zalogaja. Stavite kukuruzno brašno u veliku zdjelu. Dodajte tofu kockice i zamiješajte ih u kukuruzno brašno dok se ne oblože ravnomjerno.
Zagrijte dovoljno ulja za duboko prženje u velikom zagrijanom woku. Dodajte kocke tofua. Pržite u serijama, tako da duboko pržite na 2 do 3 minute dok ne budu zlatni i hrskavi. Uklonite tofu i ocijedite ga na kuhinjskom papiru.
Ocijedite sve, osim 2 žlice ulja iz woka. Dodajte češnjak, đumbir i gljive te pržite miješajući na 2-3 minute.
Vratite tofu u wok i dodajte grašak.
Zagrijte na minutu i poslužite vruće.