Nazad na početnu

Tofu s gljivama

Brzo vegetarijansko jelo.

00:20
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Nutritivne vrijednosti po osobi:

Kalorije 137,7 kcal
Masti 9,5 g
Zasićene masti 1.8 g
Kolesterol 0 mg
Natrij 41,6 mg
Ugljikohidrati 5,5 g
Šećeri 2,1 g
Dijetalna vlakna 2 g
Proteini 10,4 g

Sastojci

  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 crvena paprika, izrezana trake
  • 100 g gljiva, narezane
  • 700 g tofua izrezanog na kockice
  • 3 mlada luka, narezana
  • 1 žlica curry praha
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • 1 rajčica, sitno sjeckana
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

Priprema:

U velikoj tavi za pirjanje zagrijte ulje. Dodajte papar i gljive, te kuhajte oko 4 minute, povremeno miješajući. Povećajte toplinu i kuhajte 2 minute, miješajući dok tekućina u tavi ne ispari. Dodajte tofu, mladi luk, curry, te sol i papar za okus. Smanjenje toplinu i kuhajte oko 4 minute. Umiješajte rajčicu i peršin.

Energetska vrijednost

137