Nazad na početnu

Tjestenina u umaku od tune i rajčice

Ova niskokalorična večera oduševljava okusom i gotova je u tren oka.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 sitno nasjeckani luk
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 400g pasirane rajčice sa začinima
  • ½ žličica čilija u prahu
  • 1 žličica šećera
  • 500 g tjestenine po izboru
  • 100 g tune
  • prstohvat svježe nasjeckanog bosiljka

Priprema

Priprema:

  • Zagrijte ulje na tavi i dinstajte luk i češnjak. Dodajte pasiranu rajčicu, čili, sol i šećer. Smanjite vatru i pustite da se kuha oko 5 minuta.
  • U međuvremenu, skuhajte tjesteninu.
  • Na kraju u umak dodajte ocijeđenu tunu iz konzerve i dobro promiješajte.
  • U umak umiješajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu, pospite nasjeckanim bosiljkom i poslužite