Tjestenina u umaku od škampa

Lagano, ukusno i zanimljivo jelo.

Tjestenina u umaku od škampa

01:30

Sastojci:

Priprema

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk, mrkvu i celer. Pržite dok luk ne postane proziran, oko 5 minuta, zatim dodajte češnjak. Začinite sa soli.

Ogulite i očistite škampe. Nasjeckajte meso na velike komade.

Povrću dodajte 750 ml vode i ostavite da se pirja oko 50 minuta do 1 sat. Dodajte vrhnje i nastavite pirjati dok se umak ne zgusne. Začinite koliko je potrebno.

Zagrijte 30 ml ulja u drugoj tavi i pržite škampe oko 3 minute. Dodajte škampe u umak.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada je gotova, umiješajte ju u umak.

Prije posluživanja, tjesteninu pospite peršinom.

Ostali recepti

Zimski muffini
Tjestenina s ružmarinom, češnjakom i limunom
Ražnjići od ananasa i piletine
Muesli (Bob Greene dijeta)
Pečena pileća prsa sa sokom od naranče (Atkinsonova dijeta)
Hummus
Pileća juha s rezancima
Fajitas s piletinom i avokadom
© 2025 Zdravi recepti