Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta

Tjestenina u finom umaku od vina, maslina, patlidžana i pršuta.

Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta

00:45

Sastojci:

Priprema

Izrezane patlidžane s obje strane pokrijte papirnatim ručnicima i ostavite da odstoje 30 minuta.

Kockice patlidžana premažite maslinovim uljem. Pecite ih u pećnici na 220°C oko 15 do 20 minuta.

U tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte luk i pršut i popecite nekoliko minuta. Ubacite rajčice, crveno vino, bosiljak, češnjak, balsamico ocat, masline i pržene patlidžane. Kuhajte oko 15 minuta.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite kuhanu tjesteninu i stavite u umak. Neka odstoji 5 minuta. Dobro promiješajte i ukrasite feta sirom i bosiljkom.

Ostali recepti

Brzi kiseli krastavci
Svinjski kotleti u marinadi od limuna i ružmarina
Salata od kelja i badema
Čokoladni kolač s bananama
Brownies s kremom od malina
Božićna čokoladna rolada od pistacija
Tjestenina sa pršutom
Napitak koji topi masnoće s trbuha
© 2025 Zdravi recepti