Tjestenina u umaku od oraha

Gustoća i bogatstvo okusa ovog umaka zasigurno će vas iznenaditi i oduševiti.

Tjestenina u umaku od oraha Izvor slike: 123RF

00:25

Sastojci:

Priprema tjestenine u umaku od oraha

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama. Sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
  2. Kruh namočite u posudu s mlijekom. Kad bude potpuno mokar, iscijedite mlijeko i zgnječite kruh rukama.
  3. U blenderu usitnite orahe pa ih stavite u posudu s kruhom. Dodajte češnjak, mažuran, parmezan i sol. Miješajte u blenderu ili ručnim mikserom dok se orasi ne raspadnu i postanu glatki.
  4. U smjesu dodajte maslinovo ulje i malo vode od tjestenine pa miješajte dok ne dobijete glatki, kremasti umak. Dodajte onoliko vode koliko želite da bude gust umak.
  5. Kada je umak gotov prelijte ga preko tjestenine i poslužite.

Ostali recepti

Pastrva s povrćem
Mediteranska kajgana
Tjestenina s brokulom i piletinom
Kolač od sira
Zapečeni punjeni krumpir
Smoothie od grejpa, kivija i jabuka
Smoothie od šumskog voća i čokolade
Govedina teriyaki
© 2025 Zdravi recepti