Tjestenina u umaku od oraha

Gustoća i bogatstvo okusa ovog umaka zasigurno će vas iznenaditi i oduševiti.

Tjestenina u umaku od oraha Izvor slike: 123RF

00:25

Sastojci:

Priprema tjestenine u umaku od oraha

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama. Sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
  2. Kruh namočite u posudu s mlijekom. Kad bude potpuno mokar, iscijedite mlijeko i zgnječite kruh rukama.
  3. U blenderu usitnite orahe pa ih stavite u posudu s kruhom. Dodajte češnjak, mažuran, parmezan i sol. Miješajte u blenderu ili ručnim mikserom dok se orasi ne raspadnu i postanu glatki.
  4. U smjesu dodajte maslinovo ulje i malo vode od tjestenine pa miješajte dok ne dobijete glatki, kremasti umak. Dodajte onoliko vode koliko želite da bude gust umak.
  5. Kada je umak gotov prelijte ga preko tjestenine i poslužite.

Ostali recepti

Pogačice od slatkog krumpira (prehrana za krvnu grupu AB)
Čokoladni raj
Odrezak od cvjetače
Osvježavajući smoothie sa medom
Mousse od čokolade bez jaja
Falafel od cvjetače
Varivo od kelja i graha
Torta od badema i naranče
© 2025 Zdravi recepti