Tjestenina u umaku od kelja

Jednostavna za pripremu, ukusna i zasitna!

Tjestenina u umaku od kelja

00:35

Sastojci:

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Tjesteninu procijedite, a jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.

Pomiješajte češnjak, svježi sir, krem sir, sol, papar i polovicu ukupne količine kelja. Smjesu stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Preostali dio kelja prokuhajte, ocijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte tjesteninu, umak i kelj. Dodajte 1 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala i dobro promiješajte. Tjesteninu stavite na tanjure, pospite parmezanom i poslužite.

Ostali recepti

Smoothie od zobi, banane i borovnica
Losos s medom i lećom
Tortilje sa špinatom, gljivama i maslinovim uljem
Kajgana s ricottom i ružmarinom
Pljeskavice od špinata i kukuruza
Zapečena tjestenina s tikvicama
Rezanci od povrća s kozjim sirom
Piletina s klicama
© 2025 Zdravi recepti