Ako volite šparoge, svakako preporučujemo!
Sastojci:
U velikom loncu kuhajte 4 šalice vode sa soli. Kada voda prokuha, dodajte šparoge i kuhajte ih 3 do 5 minuta, dok ne budu lagano hrskave. Ocijedite šparoge i sačuvajte 1 šalicu vode u kojima su kuhane.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
U međuvremenu, zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak i pržite dok ne dobije boju, zatim dodajte šparoge, sol i papar i pirjajte oko 1 do 2 minute.
U maloj zdjeli pomiješajte žumanjak, parmezan, 1/4 šalice vode u kojoj su kuhane šparoge, sol i papar. Dobro izmiješajte. Ocijedite tjesteninu i pomiješajte sa smjesom jaja. Kuhajte oko 2 minute, sve dok se umak ne zgusne i ne zalijepi za tjesteninu. Ubacite šparoge i dobro izmiješajte.
Poslužite s naribanim sirom.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
Kalorije 228
Masti 7 g
Proteini 5.4 g
Ugljikohidrati 38.3 g
Vlakna 6.9 g