Nazad na početnu

Tjestenina sa šampinjonima i svježim povrćem

Tako jednostavna, a fina!

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 125ml nasjeckanog crvenog luka
  • 1 žličica ružmarina
  • 2 žličice peršina
  • 6 režanja nasjeckanog češnjaka
  • 10 nasjeckanih listova kadulje
  • 6 šalica narezanih šampinjona
  • 3 žlice balsamico octa
  • 1.5 kg tjestenine
  • naribani parmezan
  • sol i papar po želji

Priprema

Priprema

U lonac dodajte 125ml maslinovog ulja, crveni luk i ružmarin. Kuhajte dok luk ne postane proziran. Dodajte preostalo maslinovo ulje, češnjak, kadulju i gljive. Pirjajte dok gljive ne omekšaju. Dodajte balsamico ocat i temeljito promiješajte. Zatim umak dodajte u kuhanu tjesteninu, začinite po želji i dobro promiješajte. Stavite na tanjure, pospite naribanim parmezanom i peršinom te poslužite.