Nazad na početnu

Tjestenina sa dimljenom paprikom i morskim plodovima

Čili, komorač s i dimljena paprika daju pikantan okus ovom bogatom umaku od rajčice.

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 sitno nasjeckana crvena čili papričica bez sjemenki
  • 1 ½ žlica sjemenki komorača
  • 400 g tjestenine
  • 2 žličice dimljene mljevene paprike
  • 800g nasjeckanih rajčica
  • 2 žličice šećera
  • 400g kuhanih morskih plodova
  • šaka nasjeckanog peršina ili bosiljka

Priprema

Priprema

Na ulju dinstajte češnjak, čili i komorač. Dodajte papriku, rajčice, šećer i začine. Pirjajte 8 do 10 minuta, a zatim dodajte morske plodove.

Ubacite skuhanu tjesteninu i šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, i uz miješanje kuhajte oko 2 minute. Začinite i poslužite.

Energetska vrijednost

640