Pinjoli su jako dobar izvor mangana.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Cikle zamotajte u foliju i pecite 40 do 45 minuta.
Izvadite ciklu iz pećnice i isperite pod hladnom vodom. Nasjeckajte ih i pustite da stoje sa strane.
Zagrijte tavu bez ulja i pecite pinjole dok ne poprime zlatno smeđu boju. Uklonite s vatre i pustite da stoje sa strane.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte 1 žlicu ulja u tavi. Dodajte češnjak i dinstajte ga oko 20 sekundi. Dodajte kelj i malo vode. Dobro promiješajte, posolite i popaprite i kuhajte oko 5 minuta.
U zdjelu stavite sve sastojke, dobro promiješajte i poslužite.