Nazad na početnu
Sastojci
- 250 gr tjestenine
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- 1 češanj nasjeckanog češnjaka
- 750 gr špinata bez peteljki
- 250 gr svježeg bosiljka u listićima, bez peteljki
- 125 ml pilećeg temeljca bez masnoće i blago posoljenog
- 60-65 gr parmezana
- 1 manja konzerva (400-425 gr) bijelog graha, ispranog i osušenog
- 250 gr nasjeckane crvene paprike
- 1 čajna žličica crnog papra
Priprema
Priprema:
- Tjesteninu stavite kuhati dok ne postane al dente.
- Za to vrijeme u mikser staviti maslinovo ulje, češnjak, špinat, bosiljak, parmezan i pileći temeljac. Sve skupa miksajte dok ne nastane homogena smjesa.
- Kad je tjestenina gotova ocijedite ju, te prebacite u posudu.
- Napravljeni umak prelijte preko tjestenine te dodati grah i papriku.
- Lagano sve umiješati i poslužiti.