Nazad na početnu

Tjestenina s pestom od špinata

Ova zanimljiva tjestenina sa špinatom bit će ukusna čak i onima koji ne vole ovo zeleno lisnato povrće.

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250 gr tjestenine
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj nasjeckanog češnjaka
  • 750 gr špinata bez peteljki
  • 250 gr svježeg bosiljka u listićima, bez peteljki
  • 125 ml pilećeg temeljca bez masnoće i blago posoljenog
  • 60-65 gr parmezana
  • 1 manja konzerva (400-425 gr) bijelog graha, ispranog i osušenog
  • 250 gr nasjeckane crvene paprike
  • 1 čajna žličica crnog papra

Priprema

Priprema:

  1. Tjesteninu stavite kuhati dok ne postane al dente.
  2. Za to vrijeme u mikser staviti maslinovo ulje, češnjak, špinat, bosiljak, parmezan i pileći temeljac. Sve skupa miksajte dok ne nastane homogena smjesa.
  3. Kad je tjestenina gotova ocijedite ju, te prebacite u posudu.
  4. Napravljeni umak prelijte preko tjestenine te dodati grah i papriku.
  5. Lagano sve umiješati i poslužiti.