Grašak je jako dobar izvor tiamina i mangana.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Razrežite bundevu popola po dužini i uklonite sjemenke. Polovice premažite iznutra maslinovim uljem, posolite i popaprite. Bundevu stavite na lim za pečenje, tako da je unutarnji dio okrenut prema gore. Pecite 45 do 60 minuta.
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Nakon što se bundeva ohladila, uzmite vilicu i povlačeći napravite špagete od bundeve.
Stavite u veliku zdjelu i pustite da stoji sa stranu.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte pancetu i pržite ju dok ne postane hrskava. Uklonite pancetu iz tave i stavite sa strane.
U istu tavu dodajte luk, češnjak i timijan. Dinstajte oko 5 minuta.
Dodajte pileći temeljca i sve promiješajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan. Dodajte pancetu, smanjite vatru i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte grašak i dobro promiješajte.
Prelijte tjesteninu umakom, pospite peršinom i poslužite.