Tjestenina s limunom i češnjakom

Brz i jednostavan ručak za četiri osobe.

Tjestenina s limunom i češnjakom

00:30

Sastojci:

Priprema

U tavi s uljem, dinstajte češnjak na srednjoj vatri sve dok ne počne dobivati boju. Maknite tavu s vatre i dodajte vino.

Vratite tavu na vatru i kuhajte na laganoj vatri kroz dvije minute, taman dok se vino ne smanji za pola.

Umiješajte sok od limuna i rajčice, a zatim maknite tavu s vatre.

U međuvremenu stavite tjesteninu u veliki lonac blago posoljene kipuće vode i kuhajte dok ne bude al dente.

Ocijedite tjesteninu i stavite ju u zagrijanu zdjelu za posluživanje. Dodajte bosiljak, parmezan i smjesu od rajčica. Začinite sa solju i paprom.

Dobro promiješajte i odmah poslužite.

Ostali recepti

Torta od čokolade, krušaka i lješnjaka
Sladoled od breskve
Sendvič od banane i kikiriki maslaca
Armenska juha od marelica
Smoothie od bobičastog voća i breskve
Božićni kruh sa cimetom i grožđicama
Quinoa sa špinatom
Miješana salata (Fat smash dijeta)
© 2025 Zdravi recepti