Tjestenina s limunom i češnjakom

Brz i jednostavan ručak za četiri osobe.

Tjestenina s limunom i češnjakom

00:30

Sastojci:

Priprema

U tavi s uljem, dinstajte češnjak na srednjoj vatri sve dok ne počne dobivati boju. Maknite tavu s vatre i dodajte vino.

Vratite tavu na vatru i kuhajte na laganoj vatri kroz dvije minute, taman dok se vino ne smanji za pola.

Umiješajte sok od limuna i rajčice, a zatim maknite tavu s vatre.

U međuvremenu stavite tjesteninu u veliki lonac blago posoljene kipuće vode i kuhajte dok ne bude al dente.

Ocijedite tjesteninu i stavite ju u zagrijanu zdjelu za posluživanje. Dodajte bosiljak, parmezan i smjesu od rajčica. Začinite sa solju i paprom.

Dobro promiješajte i odmah poslužite.

Ostali recepti

Breskve s roštilja s medom i cimetom
Njoki u umaku od kruške
Složenac od tune
Losos s kaparama i ružmarinom
Piletina s limunom
Omlet s paprikom i mladim lukom
Muffini s piletinom i parmezanom
Pire od mrkve i đumbira
© 2025 Zdravi recepti