Nazad na početnu

Tjestenina s limunom i češnjakom

Brz i jednostavan ručak za četiri osobe.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 čajna žličica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 125 ml suhog bijelog vina
  • 50 ml svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 150 g rajčica, narezanih
  • 200 g špageta po izboru
  • 25 g svježe narezanog bosiljka
  • 2 velike žlice svježe naribanog parmezana
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

U tavi s uljem, dinstajte češnjak na srednjoj vatri sve dok ne počne dobivati boju. Maknite tavu s vatre i dodajte vino.

Vratite tavu na vatru i kuhajte na laganoj vatri kroz dvije minute, taman dok se vino ne smanji za pola.

Umiješajte sok od limuna i rajčice, a zatim maknite tavu s vatre.

U međuvremenu stavite tjesteninu u veliki lonac blago posoljene kipuće vode i kuhajte dok ne bude al dente.

Ocijedite tjesteninu i stavite ju u zagrijanu zdjelu za posluživanje. Dodajte bosiljak, parmezan i smjesu od rajčica. Začinite sa solju i paprom.

Dobro promiješajte i odmah poslužite.