Tjestenina s kremastim umakom od šampinjona

Ukusno jelo za 6 osoba.

Tjestenina s kremastim umakom od šampinjona

00:40

Sastojci:

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu, a 1.5 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala stavite sa strane.

Zagrije ulje u velikoj tavi. Dodajte luk, češnjak, timijan, sol i papar. Kuhajte oko 3 minute, potom dodajte šampinjone i kuhajte 7 do 10 minuta.

Pospite brašno i dobro promiješajte. Dodajte 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina te kuhajte, neprestano miješajući, oko 1 minutu. Uklonite s vatre, umiješajte vrhnje i 1/4 šalice parmezana.

Umak umiješajte u tjesteninu. Ako je umak previše gust, dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala kako biste postigli željenu gustoću. Stavite na tanjur, pospite preostalim parmezanom i poslužite.

Ostali recepti

Janjetina u posudi
Čaj od jabuke
Palačinke od borovnica
Kajgana s rajčicama i čili papričicom
Muffini od brusnica i bundeve
Kremaste gljive na tostu
Paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom
Juha od jagoda i rabarbare
© 2025 Zdravi recepti