Tjestenina s kremastim pestom od avokada

Ako volite klasični pesto, tada će vas ova malo drugačija verzija popularnog umaka oduševiti!

Tjestenina s kremastim pestom od avokada Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  2. Prepolovite avokado i izvadite njegovo meso.
  3. Štapnim mikserom ili u blenderu pomiješajte avokado, češnjak, sok od limuna, pinjole, maslinovo ulje, sol i papar u homogenu pastu. Ako je potrebno dodajte vodu od tjestenine koju ste ostavili sa strane.
  4. Pesto od avokada pomiješajte s vrućom pastom te dodajte narezane rajčice i svježi bosiljak.

Ostali recepti

Paprike punjene šampinjonima
Lignje na tavi s limunom i češnjakom
Tjestenina sa dimljenom paprikom i morskim plodovima
Francuska salata s jabukama
Bijela riba u pećnici na mediteranski način
Čokoladni kolač s kikirikijem i džemom
Omlet sa špinatom, gljivama i mozzarellom
Kolač sa smokvama i bademima
© 2025 Zdravi recepti