Nazad na početnu

Tjestenina s graškom i pršutom

Prava proljetna poslastica!

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 sitno sjeckana češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 100 g sitno sjeckanog pršuta
  • 1 sitno sjeckani luk
  • 450 ml vrhnja za kuhanje
  • 1/2 šalice svježe naribanog parmezana
  • 220 g graška
  • 1/2 šalice sjeckane svježe metvice
  • sol
  • papar
  • 350 g tjestenine

Priprema

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje preko srednje topline i prepržite češnjak 2 do 3 minute dok ne dobije boju.

Dodajte pršut i pirjajte 3 do 4 minute. Zatim dodajte luk i kuhajte 3 do 4 minute da ne omekša. Dodajte sol i papar po želji.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu. Oko 3 minute prije kraja kuhanja tjestenine, dodajte grašak i kuhajte 2 minute.

Vrhnje izlijte preko pršuta i pustite da prokuha. Stalno miješajte i dodajte sir.

Ocijedite tjesteninu i dodajte u umak. Pospite svježom mentom. Poslužite uz crni papar i pospite parmezanom. Uživajte!