Tjestenina s graškom i pršutom

Prava proljetna poslastica!

Tjestenina s graškom i pršutom

00:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje preko srednje topline i prepržite češnjak 2 do 3 minute dok ne dobije boju.

Dodajte pršut i pirjajte 3 do 4 minute. Zatim dodajte luk i kuhajte 3 do 4 minute da ne omekša. Dodajte sol i papar po želji.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu. Oko 3 minute prije kraja kuhanja tjestenine, dodajte grašak i kuhajte 2 minute.

Vrhnje izlijte preko pršuta i pustite da prokuha. Stalno miješajte i dodajte sir.

Ocijedite tjesteninu i dodajte u umak. Pospite svježom mentom. Poslužite uz crni papar i pospite parmezanom. Uživajte!

Ostali recepti

Čokoladni keksi bez pečenja
Juha od bundeve i jabuka
Piletina u umaku od trešanja
Pileći ujušak
Proteinski smoothie od banane i čokolade
Ukusni smoothie protiv artritisa
Odresci od oslića
Čokoladne zobene pahuljice s kikirikijem
© 2025 Zdravi recepti