Tjestenina s cremini gljivama i kozjim sirom

Cremini gljive su odličan izvor selena, bakra, triptofana, kalija, fosfora i vitamina B2 (riboflavin), B3 (niacin) i B5 (pantotenska kiselina).

Tjestenina s cremini gljivama i kozjim sirom

00:40

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Gljive pospite s maslinovim uljem i balsamico octom. Dodajte češnjak i dobro izmiješajte. Začinite solju i paprom. Ravnomjerno poslažite gljive na lim za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Tjesteninu pomiješajte s prženim gljivama, špinatom i kozjim sirom. Dodajte šalicu vode u kojoj ste kuhali tjesteninu. Miješajte dok se sir ne otopi i tjestenina postane kremasta. Začinite svježim bosiljkom, solju i paprom. Poslužite odmah.

Ostali recepti

Kremasta juha od tikvica i mrkve
Smoothie za gubitak kilograma
Čokoladni smoothie za zdravo debljanje
Frittata sa šunkom, gljivama i špinatom
Detoksikacijski smoothie sa špinatom
Pita od jaja, špinata i paprike
Zeleni smoothie od naranče, kelja i banane
Losos u glazuri od smeđeg šećera i oraha
© 2025 Zdravi recepti