Tikvice punjene rižom

Ovi mali brodići jedva čekaju da ih pojedete!

Tikvice punjene rižom

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C.

Prepolovite tikvice uzdužno, a žličicom izvadite sredinu.

Blanširajte kore u kipućoj vodi na minutu, a zatim dobro procijedite.

Nasjeckajte meso tikvice na male komade i stavite ih u tavu s uljem i češnjakom. Miješajte na srednjoj vatri sve dok ne budu mekani, ali ne i zapečeni.

Umiješajte i limunsku travu, koricu i sok od limuna, rižu, rajčice i indijske orahe. Začinite sa solju i paprom.

Napravljenu smjesu stavite u kore od tikvica.

Tikvice zatim stavite u lim za pečenje i prekrijte folijom.

Pecite ih 25-30 minuta sve dok tikvice ne budu mekane.

Ostali recepti

Čokoladna torta s maslacem od kikirikija
Bijela torta
Brokula s kremastim preljevom
Antioksidativna limunada
Čokoladna torta s malinama
Tople palačinke od banane
Bruschetta s rajčicama
Smoothie od ananasa i kurkume
© 2025 Zdravi recepti