Tikvice i piletina u umaku od sira

Zamijenite tjesteninu tikvicama i uživajte!

Tikvice i piletina u umaku od sira

00:50

Sastojci:

Priprema

Ogulite tikvice i izrežite ih spiralnim rezačem na tanke trakice. Stavite ih na papirnati ubrus kako bi upio višak vode.

Zagrijte 1 žlicu ulja. Začinite piletinu solju, paprom i talijanskim začinima. Pecite oko 7 minuta sa svake strane.

Izrežite piletinu na trake.

Dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja u tavu. Dodajte češnjak i dinstajte oko 1 minute. Zatim dodajte vrhnje i krem sir. Kuhajte, uz često miješanje, sve dok se krem sir ne otopi. Dodajte parmezan, začinite i kuhajte oko 5 minuta.

Umiješajte piletinu, tikvice i peršin. Poslužite odmah.

Ostali recepti

Losos sa začinima
Svinjetina Lo Mein
Irska torta
Tjestenina s piletinom i mozzarellom
Zobene pahuljice s bobičastim voćem i cimetom
Juha od piletine i rajčice
Kolač od jagoda, chia sjemenki i zobenih pahuljica
Piletina u umaku od naranče i đumbira
© 2025 Zdravi recepti