Tijesto za pizzu od batata (bez glutena)

Ovo tijesto za pizzu je jednostavno za pripremu, zdravo i ukusno, a uz to ne sadrži gluten i mogu ga jesti i vegani.

Tijesto za pizzu od batata (bez glutena) Izvor slike: 123RF

00:40

Sastojci:

Priprema

  1. Batat ogulite i narežite na kockice te kuhajte na pari oko 15 minuta, odnosno dok ne omekša.
  2. Kada je batat kuhan prebacite ga u dublju zdjelu i izgnječite u pire. Dodajte jabučni ocat, maslinovo ulje i češnjak te dobro promiješajte.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (zobeno brašno, lanene sjemenke, kvasac, origano, bosiljak, sol i prašak za pecivo).
  4. Suhe sastojke dodajte batatu i sve promiješajte da se sastojci sjedine. Ako je smjesa previše rijetka, postepeno dodajte vodu.
  5. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  6. Na lim stavite masni papir i ravnomjerno rasporedite tijesto. Ovisno o veličini lima koji koristite i željenoj debljini tijesta, možda će vam biti potrebna 2 lima.
  7. Tijesto pecite 20-25 minuta, odnosno dok ne dobije laganu smeđu boju na rubovima. Duljina pečenja ovisi o jačini pećnice, stoga ako je potrebno produljite vrijeme pečenja za još 5 minuta.
  8. Kada je tijesto pečeno izvadite ga iz pećnice, dodajte nadjev po želji i pecite 8 do 10 minuta na temperaturi od 220 stupnjeva.

Ostali recepti

Smoothie od jabuke i cimeta
Piletina punjena ružmarinom i mozzarellom
Salata od lososa i šparoga
Tikvice i piletina u umaku od sira
Veganski muffini s mrkvom i jabukom
Smoothie od kelja, jagoda i đumbira
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
Rižine rolice s piletinom i povrćem
© 2025 Zdravi recepti