Nazad na početnu

Teleće šnicle u marinadi od češnjaka

Začinjena teletina koja će vam se otopiti u ustima.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 120 ml aceta balsamica
  • 60 ml umaka od soje
  • 25 g češnjaka, sitno narezanog
  • 30 ml meda
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 4 g crnog papra, mljevenog
  • 5 ml Worcestershire umaka
  • 3 g soli
  • Prstohvat ljute mljevene paprike
  • 2 velike teleće šnicle

Priprema

Priprema

U srednje velikoj zdjeli pomiješajte ocat, umak od soje, češnjak, med, maslinovo ulje, mljeveni crni papar, Worcestershire umak, sol i crvenu papriku.

Stavite šnicle u plitku staklenu posudu s marinadom i okrećite ih kako bi se dobro obložile. Za optimalan okus, dobro utrljajte marinadu u meso. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na dan do dva.

Zagrijte roštilj između srednje visoke do visoke topline.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Pecite šnicle 7 minuta po strani, ili do željene razine. Odbacite ostatak marinade.