Nazad na početnu

Tart od limuna

Ova lagana slatko-kiselkasta kombinacija je odličan desert za proljetne dane!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

Sastojci za koru

  • 120 g mrvljenog graham keksa 
  • 2 žlice šećera 
  • 1 žlica meda 
  • 5 žlica rastopljenog maslaca 
  • 1 žlica omekšanog maslaca 

Sastojci za kremu

  • 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka 
  • 120 ml soka od limuna 
  • 4 žumanjka 
  • 1 žlica ekstrakta vanilije 
  • 1 limun

Priprema

Priprema tarta od limuna

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.

2. Za to vrijeme pripremite koru tako što ćete u dubokoj zdjeli pomiješati mrvljene kekse i šećer. Zatim dodajte med i rastopljeni maslac te sve dobro promiješajte.

3. Dobivenu smjesu stavite u plitki okrugli kalup koji ste prethodno premazali ostatkom maslaca te dobro utisnite prstima o dno i rubove kalupa.

4. Koru prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

5. Dok se kora za pitu hladi pripremite kremu tako što ćete u zdjeli pomiješati kondenzirano mlijeko, sok od limuna, žumanjke i ekstrakt vanilije.

6. Dobivenu smjesu prelijte preko pripremljene kore. Na kremu poslažite kriške limuna.

7. Pecite u pećnici ugrijanoj na 160 stupnjeva 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne stvori lagana korica.

8. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.