Ova lagana slatko-kiselkasta kombinacija je odličan desert za proljetne dane!
Sastojci:
Sastojci za koru
Sastojci za kremu
1. Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.
2. Za to vrijeme pripremite koru tako što ćete u dubokoj zdjeli pomiješati mrvljene kekse i šećer. Zatim dodajte med i rastopljeni maslac te sve dobro promiješajte.
3. Dobivenu smjesu stavite u plitki okrugli kalup koji ste prethodno premazali ostatkom maslaca te dobro utisnite prstima o dno i rubove kalupa.
4. Koru prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
5. Dok se kora za pitu hladi pripremite kremu tako što ćete u zdjeli pomiješati kondenzirano mlijeko, sok od limuna, žumanjke i ekstrakt vanilije.
6. Dobivenu smjesu prelijte preko pripremljene kore. Na kremu poslažite kriške limuna.
7. Pecite u pećnici ugrijanoj na 160 stupnjeva 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne stvori lagana korica.
8. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.