Ova lagana slatko-kiselkasta kombinacija je odličan desert za proljetne dane!
Sastojci za koru
Sastojci za kremu
1. Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.
2. Za to vrijeme pripremite koru tako što ćete u dubokoj zdjeli pomiješati mrvljene kekse i šećer. Zatim dodajte med i rastopljeni maslac te sve dobro promiješajte.
3. Dobivenu smjesu stavite u plitki okrugli kalup koji ste prethodno premazali ostatkom maslaca te dobro utisnite prstima o dno i rubove kalupa.
4. Koru prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
5. Dok se kora za pitu hladi pripremite kremu tako što ćete u zdjeli pomiješati kondenzirano mlijeko, sok od limuna, žumanjke i ekstrakt vanilije.
6. Dobivenu smjesu prelijte preko pripremljene kore. Na kremu poslažite kriške limuna.
7. Pecite u pećnici ugrijanoj na 160 stupnjeva 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne stvori lagana korica.
8. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.