Tajlandski rezanci s gljivama

Sama pomisao na ovakav objed budi želje za dalekim putovanjima

Tajlandski rezanci s gljivama

00:45

Sastojci:

Priprema:

1. Kuhajte rezance prema uputama na poleđini pakiranja. Ocijedite i odložite.

2. Zagrijte wok ili veću tavu. Dodajte ulje i češnjak. Pržite dok ne postane zlatne boje. Dodajte jaje i brzo promiješajte.

3. Pržite nekoliko sekundi prije dodavanja kuhanih rezanaca i gljiva. Ostružite stijenke kako bi sve promiješali s jajem i češnjakom.

4. Dodajte sok od limuna, riblji umak, šećer, cayenne papriku, mladi luk i polovicu izdanaka graha, miješajući cijelo vrijeme.

5. Pržite na visokoj temperaturi 2-3 minute dok se sve dobro ne ugrije.

6. Stavite na pladanj za posluživanje. Na vrh stavite izdanke graha. Ukrasite s nasjeckanim kikirikijem i korijandrom te odmah poslužite.

Savjet kuhara

Za aromatičnu alternativu ovom jelu dodajte šaku nasjeckanih listića bosiljka.

Ostali recepti

Rezanci od špinata s teletinom
Smoothie od đumbira i kurkume za imunitet
Tortilje s ananasom i orasima
Rajčice punjene artičokama i špinatom
Kremasta juha od špinata
Slatko-kisela salata od quinoe
Kremasti smoothie od ananasa, chia sjemenki i maca praha
Veganska pita od čokolade i naranče
© 2025 Zdravi recepti