Nazad na početnu

Tajlandski rezanci s gljivama

Sama pomisao na ovakav objed budi želje za dalekim putovanjima

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 125 g spljoštenih rižinih rezanaca
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 2 režnja češnjaka, oguljenih, sitno nasjeckanih
  • 1 jaje, lagano tučeno
  • 225 g miješanih gljiva, shiitake, šampinjoni, vrganji, poljske gljive
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 1/2 žlice tajlandskog ribljeg umaka
  • 1/2 žličice šećera
  • 1/2 žličice cayenne mljevene paprike
  • 2 mlada luka, očišćena, narezana na 2,5 cm dužine
  • 50 g svježih izdanaka graha
  • nasjeckani prženi kikiriki
  • svježe nasjeckani korijandar

Priprema

Priprema:

1. Kuhajte rezance prema uputama na poleđini pakiranja. Ocijedite i odložite.

2. Zagrijte wok ili veću tavu. Dodajte ulje i češnjak. Pržite dok ne postane zlatne boje. Dodajte jaje i brzo promiješajte.

3. Pržite nekoliko sekundi prije dodavanja kuhanih rezanaca i gljiva. Ostružite stijenke kako bi sve promiješali s jajem i češnjakom.

4. Dodajte sok od limuna, riblji umak, šećer, cayenne papriku, mladi luk i polovicu izdanaka graha, miješajući cijelo vrijeme.

5. Pržite na visokoj temperaturi 2-3 minute dok se sve dobro ne ugrije.

6. Stavite na pladanj za posluživanje. Na vrh stavite izdanke graha. Ukrasite s nasjeckanim kikirikijem i korijandrom te odmah poslužite.

Savjet kuhara

Za aromatičnu alternativu ovom jelu dodajte šaku nasjeckanih listića bosiljka.