Sastojci:
- 250 g rezanaca
- 450 g skuhanih velikih kozica, očišćenih i prepolovljenih po dužini
- 5 kom mladog luka, narezanog
- 2 velike žlice svježeg lista korijandera, narezanog
- 1 crvena paprika, narezana
- 100 g mahunastog graha, narezanog
- Za preljev
- 2 velike žlice svježeg korijena đumbira
- 2 velike žlice blagog soja umaka
- 2 velike žlice ulja od sezama
- 75 ml octa od crnog vina
- 1 velika žlica slatkog čili umaka
- 2 režnja češnjaka, narezanog
- 75 ml ketjap manisa
Priprema
Da bi napravili preljev, stavite sve sastojke u zdjelu i dobro promiješajte s vilicom.
Kuhajte rezance u loncu kipuće vode na dvije minute, a zatim dobro procijedite. Dodajte preljev i dobro promiješajte.
Ostavite da se ohladi.
Dodajte kozice i preostale sastojke u tjesteninu te zatim nježno promiješajte.
Poslužite na sobnoj temperaturi.