Nazad na početnu

Tajlandska salata s rezancima

Okus Tajlanda na Vašem stolu.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250 g rezanaca
  • 450 g skuhanih velikih kozica, očišćenih i prepolovljenih po dužini
  • 5 kom mladog luka, narezanog
  • 2 velike žlice svježeg lista korijandera, narezanog
  • 1 crvena paprika, narezana
  • 100 g mahunastog graha, narezanog
  • Za preljev
  • 2 velike žlice svježeg korijena đumbira
  • 2 velike žlice blagog soja umaka
  • 2 velike žlice ulja od sezama
  • 75 ml octa od crnog vina
  • 1 velika žlica slatkog čili umaka
  • 2 režnja češnjaka, narezanog
  • 75 ml ketjap manisa

Priprema

Priprema

Da bi napravili preljev, stavite sve sastojke u zdjelu i dobro promiješajte s vilicom.

Kuhajte rezance u loncu kipuće vode na dvije minute, a zatim dobro procijedite. Dodajte preljev i dobro promiješajte.

Ostavite da se ohladi.

Dodajte kozice i preostale sastojke u tjesteninu te zatim nježno promiješajte.

Poslužite na sobnoj temperaturi.