Tagliatelle s bosiljkom i rajčicom

Odličan i hranjiv recept za sve sladokusce.

Tagliatelle s bosiljkom i rajčicom

00:35

Sastojci:

Priprema

U velikoj zdjeli zajedno pomiješajte rajčice, bosiljak, crveni vinski ocat, maslinovo ulje i origano. Ostavite smjesu da stoji najmanje 10 minuta.

Ispunite veliki lonac s lagano posoljenom vodom i dovedite ga do vrenja na jakoj vatri.

Nakon što voda počne ključati, umiješajte tagliatelle i vratite vodu opet do ključanja. Kuhajte tjesteninu nepokrivenu, miješajući povremeno, dok se fino ne skuha, ali još uvijek bude čvrsta, to jest al dente, znači oko 8 minuta. Dobro ocijedite.

Pomiješajte vruće kuhane rezance i smjesu od rajčica, a zatim sve pospite parmezanom.

Poslužite odmah, dok je još vruće!

Ostali recepti

Oslić s medom i đumbirom
Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima
Smoothie od kivija i jagode za jačanje imuniteta
Tortilja s grožđicama i tunom
Pileći ražnjići s bosiljkom
Kolačići od zobi i malina
Zobene pahuljice s bademovim mlijekom i breskvama
Džem od malina i čokolade
© 2025 Zdravi recepti