Nazad na početnu

Tagliatelle s bosiljkom i rajčicom

Odličan i hranjiv recept za sve sladokusce.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 velike rajčice, narezane na kockice
  • 20 g svježeg bosiljka, nasjeckanog
  • 60 ml crvenog vinskog octa
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 10 g svježeg origana, nasjeckanog
  • 250 g tagliatella, ili široke fettucine
  • 5 g parmezana, naribanog

Priprema

Priprema

U velikoj zdjeli zajedno pomiješajte rajčice, bosiljak, crveni vinski ocat, maslinovo ulje i origano. Ostavite smjesu da stoji najmanje 10 minuta.

Ispunite veliki lonac s lagano posoljenom vodom i dovedite ga do vrenja na jakoj vatri.

Nakon što voda počne ključati, umiješajte tagliatelle i vratite vodu opet do ključanja. Kuhajte tjesteninu nepokrivenu, miješajući povremeno, dok se fino ne skuha, ali još uvijek bude čvrsta, to jest al dente, znači oko 8 minuta. Dobro ocijedite.

Pomiješajte vruće kuhane rezance i smjesu od rajčica, a zatim sve pospite parmezanom.

Poslužite odmah, dok je još vruće!