Nazad na početnu

Svitak od špinata

Pozovite društvo i ugodno ih razveselite

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  •  
  • 250 g svježeg špinata
  • žlica maslaca
  • 20 g ribanog parmezana
  • 2 kom. jaja
  • sol, muškatni oraščić

Za nadjev:

  • 120 g šampinjona
  • 0,8 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 limun
  • sol, papar, peršin po želji

Priprema

Priprema:

Šampinjone tanko narezati, popržiti, začiniti i ohladiti. Špinat blanširati, ocijediti i dobro usitniti. Umiješati muškatni oraščić, maslac, sol, papar i žumanjak. Bjelanjak istući u čvrsti snijeg, lagano izmiješati i smjesu izliti u nauljen pleh i peći na 220 stupnjeva oko 12 minuta, s preostalim začinima raspodijeliti po biskvitu od špinata i zarolati.