Nazad na početnu

Svinjski kotleti u umaku od vina

Svinjski kotleti u umaku od vina za 4 osobe.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 velika žlica biljnog ulja
  • 1 režanj češnjaka, sitno narezan
  • 5 zrna crnog papra, smrvljenog
  • 4 svinjska kotleta
  • 50 g glatkog brašna
  • 1 crveni luk, narezan
  • 50 g crvene paprike, očišćene i narezane
  • 50 ml goveđeg temeljca
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 1 velika žlica octa od crnog vina

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u tavi i dodajte češnjak i papar u zrnu.

Pokupite tekućinu sa svinjetine s kuhinjskim papirom, a zatim ju uvaljajte i obložite s brašnom.

Pecite ju na obje strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite ju iz tave i stavite sa strane.

Dodajte luk i crvenu papriku u tavu te dinstajte dok ne budu mekani. Dodajte temeljac, vino i ocat i dobro promiješajte.

Vratite svinjetinu u tavu i lagano pirjajte, nepokriveno, na 30 minuta, s tim da na pola puta okrenete meso.

Poslužite toplo s kuhanom rižom.