Svinjski kotleti u umaku od brusnica

Izmamite osmijehe gostima s ovim fantastičnim kotletima!

Svinjski kotleti u umaku od brusnica

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

Pospite kotlete s lukom u prahu na obje strane i stavite ih na stranu.

U srednje velikoj tavi zagrijte umak od brusnice, smeđi šećer, đumbir, muškatni oraščić i 2 žlice vode na oko 2 minute, taman dok se umak od brusnice ne rastopi.

Stavite mrkve u veliku vatrostalnu zdjelu, a zatim raspodijelite kotlete preko mrkvi. Žlicom ravnomjerno raspodjelite umak od brusnice preko kotleta.

Pokrijte i pecite u pećnici oko 45 minuta, sve dok se svinjetina temeljito ne ispeče.

Izvadite kotlete na tanjur za posluživanje i posujte mrkve preko njih.

Prelijte preostali umak iz vatrostalne zdjele u srednje veliku tavu.

Pomiješajte kukuruzno brašno s 1 žlicom vode. Dodajte smjesu u tavu i kuhajte na dvije minute miješajući, taman dok se umak zgusne.

Žlicom ravnomjerno rasporedite preko kotleta i pospite peršinom.

Poslužite odmah.

Ostali recepti

Zapečeni njoki s maslacem i parmezanom
Kolač od naranče i mrkve
Juha od bundeve i jabuke
Smoothie za dobro jutro
Brokula s kremastim preljevom
Čokoladni banana smoothie
Zdravi kolač od mrkve i badema
Piletina sa salsom (Sonoma dijeta)
© 2025 Zdravi recepti