Svinjski kotleti u umaku od bijelog vina i limete

Sočno i ukusno meso s neobičnim umakom.

Svinjski kotleti u umaku od bijelog vina i limete

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Kotlete posolite i popaprite.

Zagrijte ulje u tavi, dodajte kotlete i pecite ih 3 do 4 minute sa svake strane. Premjestite ih u lim za pečenje i pecite u pećnici 15 do 20 minuta.

U međuvremenu rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i dinstajte ga oko 2 minute. Dodajte vino i kuhajte dok se tekućina ne smanji za pola. Dodajte vodu i temeljac i kuhajte, povremeno miješajući dok ne ostane oko 6 žlica umaka.

Dodajte vrhnje za kuhanje i sok od limete i održavajte umak toplim, ali ne smije proključati. Posolite i popaprite po želji.

Izvadite kotlete iz pećnice, poslažite ih na tanjur, prelijte umakom i poslužite.

Ostali recepti

Slatki zalogajčići od piletine i slanine
Grčka tjestenina (Biggest loser dijeta jednostavnih zamjena)
Kuglof
Punjeni tost
Božićni kolač od naranče i čokolade
Bijeli Božić
Mlada piletina s brendijem i jabukama
Špageti carbonara
© 2025 Zdravi recepti